Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetswijzigingen

30%-regeling buitenlandse werknemers beperkt

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish versionPrinsjesdag koffertjeDit is een PrinsjesdagartikelCheck wat er nog meer verandertIngangsdatum: 1 januari 2024

Wat verandert er?

Neemt u een buitenlandse werknemer in dienst met een talent of bijzondere kennis? U mag de extra kosten die uw werknemer door de verhuizing naar Nederland maakt niet meer onbeperkt belastingvrij vergoeden.

Dit is een aanpassing op de bestaande 30%-regeling. U kunt straks de kosten vergoeden door 30% van het loon belastingvrij uit te betalen. De vergoeding zelf zit inbegrepen in die 30%. U hoeft hierbij niet aan te geven welke kosten uw werknemer echt heeft gemaakt.

Per 1 januari 2024 komt er voor deze optie een maximumbedrag. U mag de kosten vergoeden tot een maximum van 30% van de Wet Normering Topinkomens (WNT) voor topsalarissen. Dit bedrag wordt ieder jaar vastgesteld.

Uw werknemer moet voldoen aan de voorwaarden van de 30%-regeling. En u moet uw werknemer bij de Belastingdienst aanmelden als gebruiker van de 30%-regeling. U kiest per jaar of u de 30%-regeling toepast of dat u de werkelijke extraterritoriale kosten vergoedt. Dat moet u bij de aangifte in het 1e loontijdvak van het jaar doen.

Voor wie?

  • werkgevers die een buitenlandse werknemer met bijzondere kennis of een talent naar Nederland laten komen

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2024.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Eerst moet de Tweede Kamer het wetsvoorstel aannemen. Daarna moet de Eerste Kamer het wetsvoorstel aannemen. Na publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant kan de wet ingaan.

Prinsjesdag koffertjePrinsjesdag 2023Check wat er verandert voor ondernemers

Zie ook

Naar boven