MenuZoekenZoekenHomeWetswijzigingen

30%-regeling buitenlandse werknemers beperkt

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 1 min lezenEnglish versionIngangsdatum: 1 januari 2024

Wat verandert er?

Bent u werkgever? En neemt u een buitenlandse werknemer in dienst met een talent of bijzondere kennis? U mag de extra kosten die uw werknemer door de verhuizing naar Nederland maakt niet meer onbeperkt belastingvrij vergoeden. Ook moet u voortaan elk jaar aan de Belastingdienst melden hoe u deze extraterritoriale kosten wilt vergoeden.

Dit is een aanpassing op de bestaande 30%-regeling. U heeft in die regeling 2 opties om de extra kosten te vergoeden:

  • U vergoedt de kosten die uw werknemer echt gemaakt heeft belastingvrij. Dit doet u op basis van declaraties die de werknemer bij u indient.
  • U vergoedt de kosten door 30% van het loon belastingvrij uit te betalen. U hoeft hierbij niet aan te geven welke kosten uw werknemer echt heeft gemaakt. Per 1 januari 2024 komt er voor deze optie een maximumbedrag. U mag de kosten vergoeden tot een maximum van 30% van de Wet Normering Topinkomens (WNT) voor topsalarissen. Dit bedrag wordt ieder jaar vastgesteld.

Voor beide opties moet uw werknemer voldoen aan de voorwaarden van de 30%-regeling. En u moet uw werknemer bij de Belastingdienst aanmelden als gebruiker van de 30%-regeling.

Voor wie?

  • werkgevers die een buitenlandse werknemer met bijzondere kennis of een talent naar Nederland laten komen.

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2024.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Zie ook

Naar boven