Activiteiten in een beschermd natuurgebied

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Kunnen uw activiteiten schadelijk zijn voor de beschermde natuur? Dan heeft u een natuurbeschermingswetvergunning van uw provincie nodig. Bekijk de regels.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Kunnen activiteiten van uw bedrijf schadelijk zijn voor de natuur in een beschermd natuurgebied? Dan heeft u een natuurbeschermingswetvergunning van uw provincie nodig.

  Natuurbeschermingswetvergunning aanvragen

  Heeft u bedrijfsactiviteit in of in de buurt van een Natura 2000-gebied of Beschermd Natuurmonument? En komt daardoor de uitstoot van bijvoorbeeld stikstof boven de maximale waarde? Dan moet de een natuurbeschermingswetvergunning aanvragen bij de provincie.

  In uitzonderlijke gevallen moet u de vergunning bij de directie Ruimte en Regionale Economie (RRE) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

  Omgevingsvergunning aanvragen

  Heeft u nog andere activiteiten waarvoor u een omgevingsvergunning nodig heeft? Dan kunt u voor alle activiteiten een omgevingsvergunning aanvragen. Bijvoorbeeld bij bouwprojecten of als u een camping wilt beginnen. U hoeft dan geen aparte natuurbeschermingswetvergunning aan te vragen. De omgevingsvergunning vraagt u aan via het Omgevingsloket.

  Nationale Databank Flora en Fauna

  Wilt u een beeld krijgen van de ecologische omstandigheden bij uw bouwproject? Dan kunt u (tegen betaling) de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) gebruiken.

  Digitaal aanvragen met de berichtenbox

  U kunt de natuurbeschermingswetvergunning digitaal aanvragen bij de provincie via de berichtenbox. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1