Dit artikel is gerelateerd aan:

Subsidie bonus zorgprofessionals corona (zorgbonus)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

± 1 min lezen
Let op: gesloten

Bent u zorgaanbieder en hebben uw medewerkers, zzp’ers of uitzendkrachten zich ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19? Bijvoorbeeld verpleegkundigen of schoonmakers die extra uren hebben gewerkt, of collega's hebben vervangen. Dan kunt u de Subsidie bonus zorgprofessionals corona aanvragen.

De zorgbonus is een eenmalig bedrag van € 1.000 netto per medewerker. U krijgt daarnaast per bonus een bedrag om de belasting mee te betalen.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • U bent zorgaanbieder en vraagt de subsidie aan voor een medewerker (inclusief zzp’ers en uitzendkrachten).
  • De medewerker heeft zich ingezet voor patiënten en cliënten met corona. Bijvoorbeeld: verzorgen, verplegen, behandelen, begeleiden of triage verlenen.
  • En/of: de medewerker heeft geholpen bij de strijd tegen corona. Bijvoorbeeld: extra uren gewerkt, collega’s vervangen of werkzaamheden gedaan om verspreiding te voorkomen.
  • De medewerker was tussen 1 maart en 1 september 2020 bij u in dienst (contract) of u huurde de medewerker in.
  • Uw medewerker verdient niet meer dan 2 keer modaal (€ 73.000 bruto) per jaar.
  • Het beroep van uw medewerker komt voor op de beroepenlijst. Let op: u mag de zorgbonus in bepaalde situaties ook geven als het beroep niet op de lijst staat, bijvoorbeeld als de functienamen anders zijn.

Bekijk alle voorwaarden voor de Subsidie bonus zorgprofessionals corona.

Hoe kunt u aanvragen?

U kon de Subsidie bonus zorgprofessionals corona aanvragen van 1 oktober tot en met 10 november 23.59 uur bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). U kunt geen subsidie meer aanvragen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven