Bent u mkb-ondernemer? Dan kunt u met de BMKB-regeling een borgstelling krijgen voor een gedeelte van een krediet. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) staat garant voor dit deel. Zo kunt u bij de bank meer lenen dan u op basis van uw onderpand zou krijgen. U vraagt de BMKB-regeling niet zelf aan. Dit gebeurt via uw financier.
Coronacrisis: verruiming BMKB (BMKB-C)
De BMKB-regeling is verruimd (BMKB-C) om de economische gevolgen van het coronavirus op te vangen. Met de BMKB-C kunnen banken makkelijker en sneller kredieten verstrekken. Bedrijven kunnen hiermee eerder en meer geld lenen. De regeling is voor mkb-ondernemers die een tijdelijk liquiditeitstekort hebben door de coronapandemie. Lees meer informatie over de BMKB-C bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Regeling voor agrarisch ondernemers
Agrarisch ondernemers in Caribisch gebied kunnen ook de BMKB-C gebruiken.
Voorwaarden voor de BMKB
- U heeft een mkb-bedrijf dat gevestigd is in Nederland, Bonaire, St. Eustatius of Saba.
- U heeft een onderneming met maximaal 250 werknemers met een jaaromzet tot € 50 miljoen óf een balanstotaal tot € 43 miljoen.
- Uw bedrijf bestaat langer dan 3 jaar.
- Ook als starter kunt u in aanmerking komen voor een borgstellingskrediet als u bij de bank een starterslening afsluit.
Hoe kunt u BMKB aanvragen?
U vraagt niet zelf de BMKB aan. U kunt uw kredietverstrekker, een financier die is aangesloten bij de BMKB-regeling, vragen om de regeling te gebruiken. De financier meldt dit aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).