Regeling Groeifaciliteit

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version

Heeft u geld nodig voor uw bedrijf? Bijvoorbeeld omdat u wilt groeien, reorganiseren, een bedrijfsovername wilt doen of wilt uitbreiden in het buitenland? U kunt financiering aanvragen bij een bank, participatiemaatschappij of andere financier. Om het risico voor uw financier te verlagen kunt u garantie aanvragen via de regeling Groeifaciliteit.

Als u de regeling Groeifaciliteit gebruikt, kan uw bank of andere financier 50% garantie krijgen op de financiering voor uw bedrijf. Leidt deze financiering onverwacht tot verlies? Dan vergoedt de overheid 50% van dat verlies.

Wanneer komt u in aanmerking?

De regeling Groeifaciliteit stelt voorwaarden aan de ondernemer en voorwaarden aan de financier voor deelname. Voor ondernemers geldt onder meer:

  • Uw bedrijf is in Nederland, Bonaire, St. Eustatius of Saba.
  • De bedrijfsactiviteiten vinden overwegend in Nederland, Bonaire, St. Eustatius of Saba plaats.
  • Uw bedrijf verdient genoeg om op de lange termijn winst te behalen en een financiële tegenvaller op te kunnen opvangen.
  • De financiering die u aanvraagt, gaat u niet gebruiken om bestaande leningen af te lossen.
  • Uw bedrijf heeft geen bijzonder hoge opnamen uit uw bedrijfsvermogen gehad in de laatste 12 maanden.
  • De financiering is alleen voor eigen bedrijfsactiviteiten of bedrijfsovername(s).

Hoe kunt u aanvragen?

Als u de Groeifaciliteit wil gebruiken, moet u een lening aanvragen bij een financier die meedoet met de Groeifaciliteit. De financier vraagt de groeifaciliteit aan. U kunt aanvragen tot en met 31 december 2024.