Btw terugvragen uit een ander EU-land

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven | Belastingdienst

Heeft u btw betaald in een ander EU-land? Over goederen, diensten of bij de invoer van goederen uit een niet-EU-land? Dan kunt u in Nederland btw terugvragen. U moet dan aan deze voorwaarden voldoen:

  • Het btw-bedrag is minimaal € 50 als u na afloop van het kalenderjaar btw terugvraagt. Bij een verzoek in het kalenderjaar zelf, is het drempelbedrag € 400. U kunt een lager bedrag terugvragen, maar dan kan het EU-land besluiten uw verzoek niet te behandelen.
  • Uw onderneming is gevestigd in Nederland.
  • U doet geen btw-aangifte in het EU-land.
  • U gebruikt de goederen of diensten voor bedrijfsactiviteiten die met btw belast zijn.

U moet uw btw-terugvraag doenExterne link voor 1 oktober van het jaar na het jaar waarover u de btw terugvraagt.

Inloggegevens aanvragen

U heeft inloggegevens nodig om btw terug te vragen uit een ander EU-land. U controleert eerst met het hulpmiddel Aanvraag inloggegevens voor terugvragen btw uit andere EU-landenExterne link of u in aanmerking komt voor inloggegevens. Via het hulpmiddel kunt u de inloggegevens daarna aanvragen.

Btw terugvragen

Met de inloggegevens vraagt u btw terug op de website Teruggaaf van btw uit andere EU-landenExterne link. In de brochure Vereisten en toelichting bij verzoek om teruggaaf btw uit andere EU-landenExterne link staat per land waar uw aanvraag aan moet voldoen en wat u moet meesturen. De Nederlandse Belastingdienst stuurt uw verzoek door naar het EU-land waarvan u btw terug wilt krijgen. Dat land behandelt uw verzoek.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven
Belastingdienst