Dieren doden en slachten

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Als u een dier gaat doden of slachten, moet u zich houden aan strenge regels. U moet deskundig zijn en een erkenning aanvragen voor uw slachthuis. De dieren die u slacht, moeten zo min mogelijk (pijn) lijden en de ruimte en instrumenten moeten aan bepaalde eisen voldoen.

Erkenning aanvragen

Als u dieren slacht (slachterij), moet u erkenning aanvragen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Houdt u pluimvee of konijnen en slacht u een kleine hoeveelheid op uw eigen bedrijf? Dan hoeft u mogelijk geen erkenning aan te vragen. Als u schapen en geiten houdt, mag u deze onder strenge voorwaarden zelf doden buiten een slachthuis.

Onbedwelmd slachten

Ritueel (onbedwelmd) slachten, slachten zonder verdoving vooraf, mag alleen:

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven