Zoeken

Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Let op: tijdelijk gesloten

Wilt u een schip duurzaam bouwen of verbouwen met innovatieve technieken? Bijvoorbeeld nieuwe technologie om CO₂-uitstoot te verminderen of het verlagen van (onderwater) geluid. Dan kunt u de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) aanvragen.

U krijgt maximaal 25% van de kosten vergoed, met een maximum van € 1.250.000.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • Het schip dat u (ver)bouwt is een binnenvaart- of zeeschip met een brutogewicht boven de 100 ton. Of een sleepboot met een vermogen van meer dan 365 kW. (U kunt geen subsidie aanvragen voor een vissersboot.)
  • U heeft een intentieverklaring dat u de bouw of verbouwing van het schip mag doen. (U mag nog geen contract hebben op het moment dat u de subsidie aanvraagt.)
  • U voldoet aan de 4 toetsingscriteria. Hoe beter u hieraan voldoet, hoe groter uw kans op subsidie.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) niet meer aanvragen. Dit kon van 13 juni 2022, 9.00 uur tot en met 4 oktober 2022, 17.00 uur. Lees meer over het aanvraagproces bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Er zijn jaarlijks twee openstellingen waarin u de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) kunt aanvragen. Op dit moment zijn de termijnen voor 2023 nog niet bekend.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1