Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetswijzigingen

Energie-investeringsaftrek (EIA) lager en verlengd

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish versionPrinsjesdag koffertjeDit is een PrinsjesdagartikelCheck wat er nog meer verandertIngangsdatum: 1 januari 2024

Wat verandert er?

De energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers wordt met 5 jaar verlengd, tot 2028. Vanaf 1 januari 2024 wordt het aftrekpercentage 40%. In 2023 is het aftrekpercentage 45,5%.

U kunt de energie-investeringsaftrek (EIA) gebruiken als u investeert in energiebesparende en duurzame bedrijfsmiddelen van minimaal € 2.500 en maximaal € 136 miljoen. Zoals zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie van uw bedrijfspand.

Voor wie?

  • ondernemers die onder de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting vallen en die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen.

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2024.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Prinsjesdag koffertjePrinsjesdag 2023Check wat er verandert voor ondernemers

Zie ook

Naar boven