Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetten en regelsEvenementenvergunning aanvragen

Evenementenvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Laatst gecontroleerd op < 1 min lezenEnglish version

Organiseert u een evenement? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Soms is een melding voldoende.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

Organiseert u een evenement op een voor publiek toegankelijke plaats? Bijvoorbeeld op straat, in een park of op een plein? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Soms is een melding voldoende. Evenementen zijn bijvoorbeeld:

Vergunning voor evenementen op of aan het water

Organiseert u een evenement op of aan het water (provinciale vaarweg)? Dan heeft u een 'evenementenvergunning vaarweg' nodig van de provincie. De vergunning is alleen voor kortdurende evenementen. U mag de veiligheid en het verloop van de scheepvaart niet in gevaar brengen.

Geluidsontheffing sportmotoren

Wilt u met sportmotoren het geluidsniveau overschrijden op een evenement of sportterrein? Dan moet u een geluidsontheffing voor sportmotoren aanvragen bij de provincie.

Digitaal evenementenvergunning aanvragen met de berichtenbox

Met de berichtenbox kunt u de evenementenvergunning digitaal aanvragen bij de gemeente. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

Naar boven