Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetswijzigingen

Gegevens van mensen met schulden makkelijker uitgewisseld

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish versionIngangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Bent u zzp’er of dga en heeft u schulden? Overheidsorganisaties en gerechtsdeurwaarders gaan informatie uitwisselen over beslagen en verrekeningen van mensen met schulden. Om de gegevens makkelijker uit te wisselen komt er een gezamenlijk informatiesysteem voor onder andere gerechtsdeurwaarders, gemeenten, waterschappen, UWV, de Belastingdienst en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Het informatiesysteem is onderdeel van het programma Stroomlijning Keten voor Derdenbeslag uit de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet. Het systeem moet voorkomen dat meerdere partijen tegelijk beslag leggen op uw inkomen of het inkomen van uw werknemer.

Voor wie?

  • zzp’ers en dga's met schulden
  • werkgevers van werknemers met schulden

Wanneer?

Wanneer de wijziging ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Zie ook

Naar boven