Zoeken

Grondwaterheffing

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Laatst gecontroleerd op < 1 min lezenEnglish version

Haalt u grondwater uit de bodem? Dan betaalt u grondwaterheffing aan de provincie.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

Heeft u een inrichting (constructie of voorziening) om water uit de bodem te halen (grondwateronttrekking)? Bijvoorbeeld om het water te gebruiken voor landbouwgewassen of om droog te werken bij bouwwerkzaamheden? Dan moet u grondwaterheffing betalen aan de provincie.

Hoe veel grondwaterheffing moet u betalen?

Hoe meer kubieke meters water u uit de bodem haalt, hoe hoger de grondwaterheffing is. Als u weer water in de bodem terugbrengt (infiltreert) dan betaalt u minder.

Hoe betaalt u grondwaterheffing?

U krijgt van de provincie een aangiftebiljet. Daarop moet u invullen hoeveel water u uit de bodem heeft gehaald. De provincie laat u daarna weten hoeveel grondwaterheffing u moet betalen in een aanslag. Het hangt af van de provincie of u de grondwaterheffing per jaar betaalt of per kwartaal.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1