Subsidieprogramma INTERREG

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

± 1 min lezen

Wilt u internationaal samenwerken aan projecten die Europa duurzamer maken en beter bestand tegen klimaatverandering? Of zoekt u internationale partners om uw innovatie uit te rollen? Als ondernemer, onderzoeker of overheid kunt u gebruikmaken van het subsidieprogramma Interreg.

Wat is Interreg

Interreg is een Europese subsidieregeling voor samenwerkingsprojecten op het gebied van ruimtelijke en regionale ontwikkeling. Interreg heet officieel Europese Territoriale Samenwerking (European Territorial Cooperation). Interreg richt zich op 4 verschillende vormen van internationale samenwerking:

  • grensoverschrijdende samenwerking (INTERREG A)
  • transnationale samenwerking (INTERREG B)
  • interregionale samenwerking (INTERREG C)
  • non-continentaal Europese samenwerking (INTERREG D)

Interreg-programma’s

Interreg bestaat uit meerdere programma’s met verschillende doelen en deelnemende landen, zoals:

Projectstimulering voor Interreg

Wilt u een projectvoorstel indienen voor Interreg? U kunt mogelijk een bijdrage in de voorbereidingskosten van uw voorstel ontvangen met de Projectstimulering voor Interreg.

Wanneer komt u in aanmerking?

U voert 1 of meer projecten uit met partners uit ten minste 2 verschillende landen.

Hoe kunt u aanvragen?

De verschillende Interreg-programma's hebben verschillende aanvraagtermijnen. U kunt nu geen aanvraag indienen. De verwachting is dat de programma's weer in 2022 openen.

Ga vóór het indienen van een idee langs bij één van de Nederlandse contactpersonen van Interreg. Zij helpen bij het (verder) ontwikkelen van het project, de aanvraag en de zoektocht naar (internationale) partners.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)