Zoeken

Bedrijven mogen geen verpandingsverboden met elkaar afspreken

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version
Ingangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Er komt een verbod op verpandingsverboden. Bedrijven mogen geen verpandingsverboden meer met elkaar afspreken. Leveranciers mogen alle geldvorderingen die zij hebben uitstaan bij klanten overdragen of verpanden aan banken en andere geldschieters als zekerheid voor een lening.

Verpandingsverboden komen met enige regelmaat voor in contracten die bedrijven met elkaar sluiten. Bedrijven willen daarmee voorkomen dat zich onbekende debiteuren melden. Een dergelijk verpandingsverbod mag niet meer.

Voor wie?

  • Bedrijven die hun vorderingen willen verpanden als zekerheid voor een lening
  • Bedrijven die schulden hebben bij hun leveranciers
  • Banken en andere kredietverleners

Wanneer?

Wanneer de wijziging ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Zie ook

  • Betalingstermijnen, incassokosten en wettelijke rente
  • Factoring/debiteurenfinanciering
  • Deze informatie is geplaatst door

    Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
    Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1