Kabels en leidingen aanleggen en beheren

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Wilt u kabels en leidingen plaatsen in de openbare grond binnen de gemeente? Dan heeft u een vergunning nodig. Lees hier meer.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Wilt u kabels en leidingen (met de apparatuur die erbij hoort) plaatsen in de openbare grond binnen de gemeente? Dan heeft u een vergunning van de gemeente nodig. Bij de vergunningaanvraag stuurt u kadastrale gegevens en gegevens over de leidingen of kabels mee.

  Werkzaamheden in beheergebied provinciale (vaar)weg

  Wilt u werken in, om of aan een provinciale (vaar)weg, zoals kabels en leidingen aanleggen? Dan heeft u een vergunning of ontheffing nodig van de provincie.

  Meldplicht bij veranderingen

  Verandert er iets in of aan een buisleiding? Zoals lekkage, beschadiging of transportwijziging? Dan moet u deze melden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Ongewone situaties die dringend zijn, moet u direct telefonisch melden.

  Nadeelcompensatie voor verleggingen

  Heeft u schade door verleggingen van kabels en leidingen door de overheid? Dan kunt u als kabel- en leidingbeheerder nadeelcompensatie krijgen. Het gaat om verlegging door veranderingen in de infrastructuur in het beheersgebied van de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

  Digitaal aanvragen met de berichtenbox

  Met de berichtenbox kunt u de vergunning of ontheffing digitaal aanvragen bij de gemeente of provincie. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Let op: Heeft de gemeente of provincie een aparte verordening voor het aanleggen van telecomkabels? Dan kunt u deze vergunning niet met de berichtenbox aanvragen.

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven