Minder loonheffingskorting voor uw werknemers

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version
Ingangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Heeft u personeel? De loonheffingskorting die u inhoudt op het salaris van uw werknemers verandert. Is het inkomen uit werk en woning (box 1) hoger dan € 21.317, dan daalt de korting met 6,007%. U rekent geen heffingskorting meer als het inkomen hoger is dan € 69.398.

U houdt loonheffingen in op het brutosalaris van uw werknemers. Het loon dat overblijft, is het nettoloon. U draagt het ingehouden bedrag af aan de Belastingdienst. Alle werknemers in Nederland betalen zo belasting en sociale premies over het verdiende loon.

U mag de loonheffingskorting alleen gebruiken als u de enige werkgever bent van de werknemer. Heeft de werknemer 2 of meer banen? Dan moet de werknemer zelf kiezen welke werkgever de loonheffingskorting inhoudt.

U geeft de werknemer bij het in dienst gaan een formulier loonheffingskorting. In dit formulier geeft uw werknemer aan of hij de loonheffingskorting wel of niet door u wil laten toepassen.

Voor wie?

  • ondernemers met personeel

Wanneer?

Wanneer de wijziging ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Dit artikel is gerelateerd aan:

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)