Dit artikel is gerelateerd aan:

Kleineondernemersregeling (KOR) is veranderd

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: 1 januari 2020

Wat is er veranderd?

De kleineondernemersregeling (KOR) is gemoderniseerd. Voorheen gold de kleineondernemersregeling als u in één jaar minder dan € 1.883 btw moest betalen. U kreeg dan belastingvermindering of u betaalde geen btw. Dat berekende u zelf en melde u in uw laatste btw-aangifte van een jaar. In de nieuwe regeling gaat het om uw omzet.

Ondernemers met maximaal € 20.000 omzet in Nederland kunnen sinds 1 januari 2020 kiezen voor een vrijstelling van de omzetbelasting. Dit betekent dat zij geen btw in rekening brengen aan hun afnemers en dus ook geen btw meer mogen vermelden op hun rekeningen. Daarnaast hoeven ze ook geen btw-aangiften meer te doen en worden ze vrijgesteld van de bijbehorende administratieve verplichtingen. Daar staat tegenover dat ze de btw die andere ondernemers aan hen in rekening brengen, niet kunnen aftrekken. De regeling geldt alleen voor de door hen in Nederland verrichte goederenleveringen en diensten.

Voor wie?

  • Ondernemers met maximaal € 20.000 omzet in Nederland. De regeling geldt ook voor bijvoorbeeld stichtingen, verenigingen en bv’s.

Wanneer?

De wijziging is ingegaan op 1 januari 2020.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven