Precariobelasting betalen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Gebruikt u een stuk grond van de gemeente? Bijvoorbeeld voor een terras, luifel, reclamebord, bouwsteiger of een container? Dan moet u in veel gevallen precariobelasting betalen. U betaalt ook precario als u artikelen voor verkoop op straat wilt uitstallen.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Gebruikt u een stuk grond van de gemeente door daar bijvoorbeeld iets op te zetten, boven te hangen of in de grond te plaatsen? Bijvoorbeeld een terras, luifel, reclamebord, bouwsteiger of een container? Dan moet u in veel gevallen precariobelasting betalen voor het gebruik van openbare grond.

  Precariobelasting betalen voor verkoop op straat

  U betaalt ook precariobelasting als u artikelen voor verkoop op straat wilt uitstallen. De hoogte van de belasting is afhankelijk van het soort gebruik van de openbare grond. U kunt bij uw gemeente informeren of u precariobelasting moet betalen.

  Wat heeft u nodig voor verkoop op straat?

  Voor het gebruik van de openbare ruimte heeft u meestal een vergunning nodig. Bijvoorbeeld een omgevingsvergunning voor het plaatsen van reclame of een uitstallingsvergunning. Hiervoor moet u betalen. In sommige gemeenten is de precariobelasting opgenomen in de kosten voor de vergunning.

  Om toestemming te krijgen van uw gemeente voor verkoop op straat, heeft u meestal gegevens over de grootte en de plaats van het object nodig.

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven