Reclamebelasting

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Gecontroleerd 14 nov 2022
< 1 min lezen
English version

Maakt u reclame die vanaf de openbare weg zichtbaar is? Dan kan het zijn dat u reclamebelasting aan de gemeente moet betalen.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap

Maakt u reclame die vanaf de openbare weg zichtbaar is? Dan kan de gemeente reclamebelasting heffen. Het gaat om openbare aankondigingen voor het publiek waarmee u de aandacht wilt trekken. Bijvoorbeeld met billboards of lichtbakken. Het maakt niet uit of u de reclame boven particuliere of openbare grond heeft geplaatst.

Maakt u reclame boven openbare grond? Dan moet u ook precariobelasting betalen Vaak staan de reclame- en precariobelasting in 1 belastingaanslag.

Wilt u reclame maken op uw pand? Of gebruikt u vrijstaande reclameobjecten? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning voor het plaatsen van reclame nodig.

Hoe hoog is de reclamebelasting?

De hoogte van de reclamebelasting kan verschillen per gemeente. De gemeente kan bijvoorbeeld ook meer reclamebelasting heffen op grote reclame-uitingen dan kleine vormen van reclame. Of de hoogte van de reclamebelasting hangt af van de WOZ-waarde van uw pand.

Niet eens met de reclamebelasting

Bent u het niet eens met de aanslag reclamebelasting? U kunt bezwaar maken. Kijk voor informatie over hoe u bezwaar maakt bij de gemeente waar uw bedrijfspand staat.

Deze pagina is onderdeel van een kwaliteitsnetwerk van de Europese Unie

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)