Zoeken

Reclamebelasting

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen

Maakt u reclame die vanaf de openbare weg zichtbaar is? Dan kan het zijn dat u reclamebelasting aan de gemeente moet betalen.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

Maakt u reclame die vanaf de openbare weg zichtbaar is? Dan kan de gemeente reclamebelasting heffen. Het gaat om openbare aankondigingen voor het publiek waarmee u de aandacht wilt trekken. Bijvoorbeeld met billboards of lichtbakken. Het maakt niet uit of u de reclame boven particuliere of openbare grond heeft geplaatst.

Hoe hoog is de reclamebelasting?

De hoogte van de reclamebelasting kan verschillen per gemeente. De gemeente kan bijvoorbeeld ook meer reclamebelasting heffen op grote reclame-uitingen dan kleine vormen van reclame. Of de hoogte van de reclamebelasting hangt af van de WOZ-waarde van uw pand.

Niet eens met de reclamebelasting

Bent u het niet eens met de aanslag reclamebelasting? U kunt bezwaar maken. Kijk voor informatie over hoe u bezwaar maakt bij de gemeente waar uw bedrijfspand staat.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1