Zoeken

Uitstallingsvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Wilt u spullen voor uw zaak zetten? U moet zich aan plaatselijke regels houden en soms heeft u een uitstallingsvergunning nodig

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

Wilt u spullen voor uw zaak uitstallen? Bijvoorbeeld:

  • plantenbakken
  • een kraam of rek met spullen die u verkoopt
  • een reclamebord (sandwichbord)
  • een elektrisch speeltoestel

In de meeste gemeenten mag u voor uw zaak spullen uitstallen en u hoeft dat niet te melden, te vragen of een vergunning voor te hebben.

U moet ervoor zorgen dat uw uitstalling niet voor overlast zorgt en veilig is (brandveiligheid en verkeersveiligheid). Controleer de regels voor uitstallen bij uw gemeente.

Uitstallingsvergunning aanvragen

Soms moet u een uitstallingsvergunning aanvragen bij uw gemeente. De voorwaarden voor de vergunning hebben te maken met bijvoorbeeld:

  • hoe groot de uitstalling is
  • wanneer uw uitstalling buiten staat
  • hoe groot de doorgang is als uw uitstalling buiten staat

Kosten uitstallingvergunning

In de meeste gemeenten betaalt u een vergoeding (leges) voor de aanvraag van een uitstallingsvergunning. Gebruikt u een stuk grond van de gemeente om uw uitstalling op te zetten, boven te hangen of in de grond te plaatsen? Dan betaalt u hiervoor precariobelasting.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1