Prinsjesdag 2023

Prinsjesdag 2023

Wat zijn de kabinetsplannen voor 2024?

Bijgewerkt 19 april 2024 | 11:35
Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) | KVK

Op Prinsjesdag heeft de regering de beleidsplannen voor komend jaar bekendgemaakt. U vindt hier een overzicht van maatregelen die gevolgen hebben voor u als zzp’er, mkb’er of andere ondernemer.

Wat zijn de gevolgen voor bedrijven en ondernemers?

Let op: Het staat nog niet vast wanneer deze (wets)wijzigingen precies ingaan

Een wetswijziging of wetsvoorstel moet eerst goedgekeurd worden door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. En geldt pas als het in het Staatsblad of de Staatscourant is gepubliceerd. Een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling geldt ook pas na publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Op de hoogte blijven?

NieuweWetten-app
Gratis NieuweWetten-app Download
Logo X (was Twitter)
Volg ons op X (was Twitter) @OP_Nederland
Logo LinkedIn
Volg Ondernemersplein op LinkedIn
Logo Instagram
Volg Ondernemersplein op Instagram

Wat is Prinsjesdag?

Op Prinsjesdag (de 3e dinsdag in september) leest koning Willem-Alexander een toespraak voor, de Troonrede. In de Troonrede staat hoe het gaat met Nederland en wat de belangrijkste plannen van de regering zijn voor het komende jaar. Daarna geeft de minister van Financiën de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Daarin staat hoe de regering de plannen gaat uitvoeren en hoeveel geld er voor elk plan is. De Miljoenennota, de Rijksbegroting, het Belastingplan en andere officiële Prinsjesdagstukken staan op Rijksoverheid.nl/prinsjesdag.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)