Zoeken

Waarschuwing bij reclame lenen en beleggen

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Als u reclame maakt voor een lening of een vorm van beleggen moet u een waarschuwing voor de risico’s vermelden. Zoals ‘Let op! Geld lenen kost geld’. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt hier toezicht op.

Reclame maken voor beleggen en banksparen

Maakt u reclame voor het beleggen van geld in bijvoorbeeld verzekeringen of banksparen? Dan moet u waarschuwen voor de risico’s en wat de belegging oplevert (lage of hoge rente). U moet hiervoor de standaard risicometer en waarschuwingszin van de AFM gebruiken. Dit geldt voor drukwerk, internet, radio en televisie.

Voor bepaalde risicovolle financiële producten mag u geen reclame maken. De AFM mag deze producten aanwijzen.

Reclame maken voor leningen

Maakt u reclame voor leningen? Dan moet u duidelijke informatie geven over bijvoorbeeld de kosten en de rente. U mag niet adverteren met actietarieven. In uw reclame moet een waarschuwingszin en -symbool van de AFM staan. Hiermee waarschuwt u dat geld lenen geld kost. U moet dit doen in al uw reclame-uitingen voor drukwerk, internet, radio en televisie.

Op de website van de AFM kunt u verschillende beeld- en geluidsbestanden downloaden.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1