Regelingen en subsidies bij internationaal ondernemen

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
KVK
KVK
1 min lezen
English version

U begint een bedrijf in het buitenland. U exporteert een product of dienst. Of u start juist met import. Dan heeft u misschien (extra) geld nodig. De overheid kan u hierbij helpen. Er zijn verschillende regelingen en subsidies die u financieel ondersteunen bij het internationaal ondernemen.

Schrijf een ondernemingsplan

U maakt eerst een duidelijk plan, voordat u op zoek gaat naar financiering. Gebruik hiervoor een ondernemingsplan. Banken en andere instellingen vragen hier vaak om. U kunt uw ondernemingsplan ook gebruiken bij uw aanvraag voor een subsidie. In uw plan omschrijft u onder andere wat u precies wilt gaan doen en hoe. En hoeveel geld u hiervoor nodig heeft.

Vraag RVO om hulp en advies

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt u met het vinden van de juiste financiering. RVO voert diverse programma’s en regelingen uit voor de overheid. Kan RVO u niet helpen aan de juiste subsidie? Dan kijkt RVO naar andere mogelijkheden voor het financieren van uw plan. Bijvoorbeeld bij internationale investeringsmaatschappijen.

Check uw financieringskansen met een quickscan

U kunt vooraf checken of uw plannen voldoen aan de voorwaarden van een regeling of subsidie. Dat heet een quickscan. Het invullen van de quickscan duurt ongeveer 1 uur. Een RVO-adviseur schat hiermee uw kansen in op een succesvolle aanvraag.

Voor regelingen bij Invest International vult u eerst via RVO een quickscan in.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Gaat u maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in het buitenland, bijvoorbeeld in opkomende markten of ontwikkelingslanden? Dan zijn er extra mogelijkheden voor financiering. Om voor financiële overheidssteun in aanmerking te komen, moet u maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens de OESO-richtlijnen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland