Reinigingsrecht en afvalstoffenheffing

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen

Als uw bedrijfsafval wordt opgehaald door de gemeente, moet u reinigingsrecht betalen. De afvalstoffenheffing is meestal voor huishoudens.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Als u bedrijfsafval op laat halen door de gemeentelijke reinigingsdienst, moet u reinigingsrecht betalen. U kunt niet in iedere gemeente uw bedrijfsafval laten ophalen door de gemeente. Als dat zo is, moet u een contract afsluiten met een erkende afvalinzamelaar. U bent zelf verantwoordelijk voor het scheiden en afvoeren van uw bedrijfsafval.

  Hoeveel reinigingsrecht moet ik betalen?

  In sommige gemeenten is het reinigingsrecht een vast bedrag voor een beperkte hoeveelheid. Andere gemeenten kijken naar uw sector en het aantal medewerkers om het bedrag voor reinigingsrecht te bepalen.

  Afvalstoffenheffing bij meervoudig gebruik

  Particuliere huishoudens betalen afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van huisvuil. Verhuurt u kamers? Dan is er sprake van meervoudig gebruik van een pand. Als eigenaar van het pand moet u dan de afvalstoffenheffing betalen aan de gemeente. U kunt deze kosten doorberekenen aan uw huurders.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1