Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Kunt u de gemeentelijke belastingen of waterschapsbelasting niet betalen? Dan kunt u in aanmerking komen voor kwijtschelding van belastingen.

Vraag kwijtschelding aan bij uw gemeente of waterschap

Zoeken

  Kunt u als ondernemer de belastingen voor de gemeente of het waterschap niet betalen? Dan kunt vragen of u (gedeeltelijke) kwijtschelding kunt krijgen. U hoeft dan maar een deel of geen belastingen te betalen.

  De gemeente kijkt naar uw vermogen, inkomen en uitgaven en beslist daarna of u kwijtschelding kunt krijgen. Het gaat alleen om belastingen die geen relatie hebben met uw onderneming of het beroep dat u uitoefent.

  Gemeentelijke belastingen:

  Waterschapsbelasting:

  • watersysteemheffing
  • verontreinigingsheffing
  • zuiveringsheffing.

  Coronacrisis: tijdelijk uitstel van gemeentelijke belastingen

  Bij veel gemeenten kunt u uitstel van betaling aanvragen voor gemeentelijke belastingen als u financiële problemen heeft door de coronacrisis. Informeer bij uw gemeente wat mogelijk is voor bijvoorbeeld de toeristenbelasting, afvalstoffenheffing en rioolbelasting. Lees hier meer over uitstel van betaling voor belastingen en aflossingen tijdens de coronacrisis.

  Wanneer komt u in aanmerking?

  • U bent een kleine zelfstandige ondernemer.
  • U heeft een inkomen op of onder bijstandsniveau.
  • U heeft onvoldoende eigen vermogen.

  Hoe kunt u aanvragen?

  U vraagt kwijtschelding aan bij uw gemeente of waterschap. Uw gemeente kan zelf beslissen of ondernemers in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) kwijtschelding, het is niet verplicht.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1