SET-regeling (Stimuleringsregeling eHealth Thuis)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Bent u een aanbieder van zorg of ondersteuning en wilt u (meer) digitale zorg op afstand (eHealth) geven aan mensen thuis? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET).

Coronacrisis: Uitbreiding SET-COVID19

De SET-regeling is tijdelijke uitgebreid voor zorgaanbieders die tijdens de coronacrisis extra willen inzetten op digitale zorg. Zij kunnen SET-COVID19 aanvragenExterne link en een subsidiebedrag van € 50.000 ontvangen. SET COVID-19 gaat in de week van 6 april weer open. Heeft u al een aanvraag ingediend? Dan is uw aanvraag in behandeling en krijgt u zo snel mogelijk bericht.

Voorwaarden voor de SET-regeling

De SET-regeling is voor activiteiten die e-health toepassingen in uw organisatie uitbreiden en borgen. Daaronder valt ook het opleiden van zorgprofessionals en het informeren en trainen van cliënten en mantelzorgers. Het gaat om toepassingen voor digitale zorg die:

  • de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met een zorgvraag
  • zorgverleners helpen om betere zorg te geven
  • die gemeenten en zorgverzekeraars helpen om meer mensen te kunnen helpen tegen dezelfde kosten

De regeling is voor innovatieclusters van minstens 1 zorgaanbieder samen met 1 inkoper.

Hoe kunt u de SET-regeling aanvragen?

U kunt de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) aanvragenExterne link tot en met 31 december 2021 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

U kunt SET-COVID19 aanvragenExterne link bij RVO. Let op: Door de grote belangstelling voor SET Covid-19 neemt RVO tijdelijk geen nieuwe aanvragen in behandeling. RVO hoopt het loket zo spoedig mogelijk weer open te stellen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven