SBIR: innovatie in opdracht

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version

Wilt u als ondernemer werken aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen? Dat kan met Small Business Innovation Research (SBIR). Met SBIR kunt u de Research & development (R&D) van uw eigen bedrijf verder ontwikkelen. SBIR is daarmee ook interessant voor kleine bedrijven, zoals start-ups.

Hoe werkt SBIR?

SBIR is een competitie en bestaat uit 3 fasen:

  • Fase 1: haalbaarheidsonderzoek. Bedrijven met de beste offertes krijgen een opdracht voor een haalbaarheidsonderzoek. Er wordt dan gekeken of de ideeën echt uitgevoerd kunnen worden.
  • Fase 2: ontwikkeling van de innovatie. In deze fase leveren de bedrijven het eindresultaat op. Bijvoorbeeld een getest prototype of een proefproduct.
  • Fase 3: commercialisatie van de innovatie. De innovaties die in fase 1 en 2 succesvol zijn, gaan door naar fase 3. Het bedrijf gaat dan zelf zijn innovatie op de markt brengen. De overheid kan als eerste klant de innovatie kopen.

Hoe kunt u aanvragen?

Alleen voor fase 1 en 2 levert u een offerte in. Bekijk waar uw offerte aan moet voldoen. U dient uw offerte voor SBIR in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Wanneer komt u in aanmerking?

SBIR bestaat uit verschillende oproepen. Alle soorten bedrijven uit de EU komen in aanmerking. Bekijk het overzicht van openstaande SBIR-oproepen op rvo.nl. Op de pagina van de oproep leest u meer over de voorwaarden en de laatste aanmelddatum.

Dit artikel is gerelateerd aan: