Subsidie STOZ voor meer technologie in zorg en welzijn

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
1 min lezen
English version

Bent u een aanbieder van zorg of ondersteuning? En wilt u meer gaan werken met digitale of hybride (deels digitale) processen? Dan kunt u misschien subsidie krijgen via de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ).

Wat is STOZ?

De STOZ-subsidie is bedoeld om het werk van mensen in de zorg te verminderen of te verlichten door het zorgproces binnen uw organisatie meer te digitaliseren. Wilt u onderzoeken hoe u dit in uw organisatie kunt doen? Of heeft u al een duidelijk beeld van het digitale of hybride zorgproces en wilt u dit op grotere schaal inzetten? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen.

U kunt de STOZ aanvragen voor 1 van de 3 volgende soorten projecten:

  • Implementatiestart: met deze subsidie kunt u een strategie opstellen en een implementatieplan (plan om het project uit te voeren) ontwikkelen.
  • Opschalingsroute: met deze subsidie kunt u digitale of hybride processen op grotere schaal toepassen (opschalen).
  • Evaluatieroute: deze subsidie kunt u gebruiken om de inzet van digital of hybride middelen te evalueren. Bijvoorbeeld om te beoordelen of u hiermee verder gaat.

U kunt maximaal 50% van uw subsidiabele kosten (kosten die in aanmerking komen voor subsidie) vergoed krijgen. Voor Implementatiestart kunt u maximaal €25.000 subsidie krijgen. Voor de Opschalingsroute en Evaluatieroute geldt een minimum van € 25.000 en een maximum van € 750.000.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt de STOZ aanvragen als u zorg of ondersteuning aanbiedt op basis van:

  • Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), of
  • Zorgverzekeringswet (Zvw), of
  • Wet langdurige zorg (Wlz), of
  • Jeugdwet, of
  • Wet publieke gezondheid (Wpg)

Ook samenwerkingsverbanden van zorgaanbieders en een inkoper kunnen de STOZ-subsidie aanvragen. Uw project mag maximaal 3 jaar duren. Lees de voorwaarden per projecttype bij RVO.

Hoe kunt u STOZ aanvragen?

U kunt de STOZ-subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van dinsdag 14 mei 2024, 9:00 uur tot vrijdag 20 december 2024, 17:00 uur.

Dit artikel is gerelateerd aan:

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)