Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeSubsidies en regelingen

Subsidie Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership)

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 1 min lezenEnglish version

Werkt u samen met buitenlandse partners aan een energie-innovatieproject? U kunt de Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership) subsidie aanvragen om uw energie-innovatieproject op uw locatie te laten zien aan het publiek en mogelijke investeerders. Zo wordt uw zichtbaarheid groter en uw positie op de internationale energiemarkt sterker.

De CETPartnership is voor kosten die u maakt door uw internationale samenwerking. Bijvoorbeeld kosten voor onderzoek , apparatuur, en reis- en verblijfkosten.

Wanneer komt u in aanmerking?

Uw energie-innovatieproject moet voldoen aan onder meer deze Europese voorwaarden:

  • uw energie-innovatieproject is tot stand gekomen met 2 of meer buitenlandse partners
  • uw samenwerking heeft partners uit ten minste 3 verschillende landen
  • minstens 1 van uw partners moet gevestigd zijn in een andere EU lidstaat.

Bekijk alle Europese voorwaarden voor CETPartnership.

Uw project moet ook voldoen aan de Nederlandse voorwaarden van 1 van deze subsidies:

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de CETPartnership-subsidie aanvragen door eerst een pre-proposal in te leveren bij CETPartnership en bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Pre-proposals voor CETPartnership kunt u inleveren tussen 20 september en 22 november 2023, 14:00 uur. Pre-proposals voor RVO kunt u met het online ideeformulier inleveren van 20 september tot 24 november 2023.

Als dit voorstel door CETPartnership wordt goedgekeurd, vraagt u de subsidie aan via de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)-subsidie of de Hernieuwbare Energietransitie (HER+)-subsidie bij RVO. En u levert een full proposal in bij CETPartnership voor 27 maart 2024, 14:00 uur.

Zie ook

Naar boven