Dit artikel is gerelateerd aan:

Subsidies journalistieke uitgaven

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Bent u de uitgever of maker van een gedrukte of digitaal journalistieke uitgave? Of heeft u een journalistieke startup? Dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de JournalistiekExterne link.

Exploitatieregeling

De Exploitatieregeling is voor het beginnen of voortzetten van een (digitale) uitgave die tenminste maandelijks verschijnt. Deze regeling is er voor individuele en gezamenlijke projecten en organisatieonderzoek.

Onderzoeksregeling

De Regeling Onderzoek is voor het ondersteunen van onderzoek in het belang van de journalistiek in Nederland.

SVDJ Accelerator

De SVDJ Accelerator is een programma waarbij u met een team naar innovatieve oplossingen zoekt voor een probleem in de journalistiek. U krijgt hierbij financiële ondersteuning en coaching.

SVDJ Accelerator Light

De SVDJ Accelerator Light is een programma voor beginners. U kunt naar 4 bijeenkomsten en krijgt persoonlijke begeleiding op maat. U krijgt geen financiële ondersteuning.

Sponsorregeling

Financiering voor organisaties die een kort project willen doen op het gebied van de journalistiek.

Wanneer komt u in aanmerking?

Voor de verschillende subsidies gelden verschillende voorwaarden en aanvraagperioden.

Hoe kunt u aanvragen?

De Exploitatieregeling aanvragenExterne link en de Regeling Onderzoek aanvragenExterne link kan het hele jaar. De behandeling van een aanvraag duurt gemiddeld 4 weken en maximaal 13 weken.

Aanmelden voor de SVDJ AcceleratorExterne link kon tot en met 15 maart 2020. U kunt SVDJ Accelerator LightExterne link aanvragen van 6 maart tot en met 19 april 2020.

Voor de SponsorregelingExterne link zijn er per jaar 2 aanvraagrondes (per 1 januari en per 1 juli). Voor elke ronde is er een sponsorbudget van € 25.000.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven