Subsidies journalistieke uitgaven

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen

Maakt u journalistieke bijdragen? Heeft u een (digitale) uitgave? Doet u onderzoek? Of heeft u een oplossing voor een journalistiek probleem? Dan kunt u misschien een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ) krijgen.

Welke subsidies journalistieke uitgaven kunt u aanvragen?

Exploitatieregeling

De Exploitatieregeling is voor het beginnen of doorgaan met een (digitale) uitgave. De uitgave moet elke maand of vaker verschijnen. Deze regeling is er voor individuele en gezamenlijke projecten en organisatieonderzoek.

Onderzoeksregeling

De Onderzoeksregeling is voor het ondersteunen van onderzoek in het belang van de journalistiek in Nederland. De regeling vergoedt maximaal 50% van de kosten van het project.

Sponsoring

De Sponsorregeling is voor een kort project dat bijdraagt aan het recht van uitingsvrijheid en opinievorming. Bijvoorbeeld een discussiebijeenkomst of een eenmalige uitgave.

Talentontwikkeling

Deze regeling helpt journalisten zich verder te ontwikkelen in de onderzoeksjournalistiek. De subsidie kan worden gebruikt voor cursussen en coaching.

Onderzoeksjournalistiek

Deze regeling wil de onderzoeksjournalistiek in Nederland verbeteren. Met de subsidie kunnen organisaties een onderzoeksredactie starten of meer journalisten in dienst nemen.

Wanneer komt u in aanmerking?

Elke subsidie heeft andere voorwaarden. Bekijk de voorwaarden op de pagina van de subsidie die u wilt aanvragen.

Hoe kunt u aanvragen?

Deze subsidies kunt u het hele jaar aanvragen:

Deze subsidies starten in het najaar 2021:

Voor Sponsoring zijn 2 aanvraagrondes:
  • 1 januari tot en met 30 juni
  • 1 juli tot en met 31 december

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven