Dit artikel is gerelateerd aan:

Tozo-regeling

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

± 1 min lezen
Let op: (tijdelijk) gesloten
U kunt de Tozo niet meer aanvragen. Zzp'ers kunnen financiële steun aanvragen via de bijstand voor zelfstandigen (Bbz).

Vraag de Tozo aan bij uw gemeente

Zoeken

  U kunt geen Tozo meer aanvragen. U kunt gebruik maken van de Bijstand voor zelfstandigen (Bbz).

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een ondersteuning voor zelfstandig ondernemers die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden zijn gekomen.

  Wat is de Tozo-regeling?

  De Tozo bestaat uit:

  Inkomensondersteuning

  De inkomensondersteuning is afhankelijk van uw inkomen en uw huishouden. Er is een partnerinkomenstoets voor de Tozo. Is het inkomen van uzelf en uw partner hoger dan het sociaal minimum? Dan kon u geen Tozo-uitkering aanvragen.

  Lening voor bedrijfskapitaal

  De lening voor bedrijfskapitaal in de Tozo gaat tot maximaal € 10.157 (alle Tozo-leningen bij elkaar opgeteld). Tot 1 januari 2022 wordt geen rente gerekend over de lening, die een looptijd heeft van 5 jaar.

  Moet u de Tozo terugbetalen?

  Kreeg u een Tozo-lening, dan betaalt u altijd terug. Kreeg u een Tozo-uitkering, dan betaalt u alleen terug als u te veel geld heeft gekregen. Lees meer over terugbetalen van de Tozo-regeling.

  Hoe kunt u de Tozo stopzetten?

  Wilt u uw Tozo-uitkering stopzetten? Bijvoorbeeld omdat u weer start met uw onderneming? U kunt uw Tozo stopzetten via uw gemeente.

  Tozo en inkomstenbelasting

  De uitbetaalde Tozo-uitkering is inkomen dat u moet opgeven in uw aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2020. De uitkering moet apart worden opgegeven en is dus geen onderdeel van de omzet.

  Ontvangt u een Tozo-uitkering en heeft u een partner? Mogelijk krijgt uw partner een hogere belastingaanslag over 2020 of minder geld terug dan verwacht. Lees meer over eventuele gevolgen van een Tozo-uitkering voor de belastingaanslag van uw partner op Rijksoverheid.nl.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)