Zoeken

Verplicht uniform voor particuliere beveiligingsorganisaties

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Doet u beveiligerswerk? Dan moet u een goedgekeurd uniform dragen. Uw uniform moet voldoen aan onder meer deze eisen:

  • het uniform mag niet lijken op de kleding van de politie.
  • vignetten, emblemen of logo’s mogen niet op de vignetten van de politie lijken
  • het uniform mag geen tekens van rangen hebben
  • het uniform moet een herkenningsteken van de particuliere beveiligingsorganisatie hebben
  • het uniform moet het V-teken als embleem hebben

Uniform laten keuren

Heeft u een particuliere beveiligingsorganisatie of een recherchebureau? U moet het uniform van uw medewerkers laten goedkeuren door Justis. Verandert u het uniform? Dan moet u opnieuw goedkeuring aanvragen.

Ontheffing van uniformdraagplicht

Bij persoonsbeveiliging en winkelsurveillance kunt u ontheffing van de uniformdraagplicht krijgen. Een ontheffing vraagt u aan bij de korpschef van de politie in uw buurt. Gaat het om de beveiliging van een luchtvaartterrein? Dan vraagt u de ontheffing aan bij de Commandant Koninklijke Marechaussee.

Handboeien gebruiken

Medewerkers van particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus mogen tijdens het werk geen handboeien dragen en gebruiken. In uitzonderlijke gevallen kunt u toestemming krijgen voor het dragen van handboeien. U moet toestemming vragen voor het gebruiken van handboeien bij Justis.

Digitaal toestemming aanvragen met de berichtenbox

Met de berichtenbox kunnen recherchebureaus digitaal toestemming vragen bij Justis. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1