Dit artikel is gerelateerd aan:

Toestemming en legitimatiebewijs voor medewerkers van beveiligingsorganisaties en recherchebureaus

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Wilt u medewerkers in dienst nemen bij uw particuliere beveiligingsorganisatieExterne link of recherchebureau? Dan moet u voor alle medewerkers toestemmingExterne link vragen aan de korpschef van de politie in uw buurtExterne link. De afdeling Bijzondere wetten van de politie screent ze op betrouwbaarheid en vakbekwaamheid. De korpschef verleent toestemming door invulling en ondertekening van het voorgeschreven legitimatiebewijsExterne link. Uw medewerkers moeten dit legitimatiebewijs bij zich dragen. Uw organisatie moet een goed beveiligd register bijhouden van de legitimatiebewijzenExterne link van de medewerkers.

Toestemming voor leidinggevenden in een beveiligingsorganisatie

Voor leidinggevenden in een beveiligingsorganisatie is toestemmingExterne link nodig van de minister van Justitie en Veiligheid. Voor elke leidinggevende dient u een aparte aanvraag in. Dat doet u bij Justis.

Verklaring van betrouwbaarheid alarminstallateurs

Particuliere alarmcentrales mogen alarmapparatuur alleen laten installeren en onderhouden door gediplomeerde installateurs. Deze installateurs moeten een verklaring van betrouwbaarheid hebben. De installateur vraagt zelf de verklaring aan bij de korpschef van het politiekorps van zijn woonplaats.

Digitaal toestemming vragen met de berichtenbox

Met de berichtenbox kunnen particuliere alarmcentrales en recherchebureaus voor hun medewerkers digitaal toestemming vragen bij Politie Nederland of Justis. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven