Zoeken

Verbod op smaakjes van e-sigaretten

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version
Ingangsdatum: 1 juli 2023

Wat verandert er?

Verkoopt u e-sigaretten met smaakjes? E-sigaretten met smaakjes als aardbeienijs, mango, hazelnootpasta of mojito worden verboden. Tabakssmaken blijven wel toegestaan. Zo kunnen rokers e-sigaretten blijven gebruiken in een uiterste poging om te stoppen met roken.

Het is vanaf 1 juli 2023 verboden om e-sigaretten met smaakjes en navulvloeistoffen met smaakjes te produceren. Tot 1 oktober 2023 geldt een uitverkooptermijn en mogen winkels hun voorraad verkopen.

Voor wie?

  • producenten en importeurs van e-sigaretten
  • eigenaren van verkooppunten

Wanneer?

De wijziging van de 'Tabaks- en rookwarenregeling ter regulering van smaken voor e-sigaretten' is ingegaan op 1 januari 2023. De productie van e-sigaretten met smaakjes en navulvloeistoffen met smaakjes wordt vanaf 1 juli 2023 verboden. Tot 1 oktober 2023 geldt een uitverkooptermijn.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1