Zoeken

Ondernemer moet kinderarbeid voorkomen

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version
Ingangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Verkoopt u goederen of diensten? U moet voorkomen dat u goederen of diensten verkoopt die met behulp van kinderarbeid zijn gemaakt.

U moet verklaren dat u het nodige doet om kinderarbeid te voorkomen.

Is er een klacht over uw bedrijf? En blijkt na een controle dat uw bedrijf niet genoeg doet? Dan kunt u bestuurlijke boete krijgen. Bestuurders van bedrijven die meerdere boetes hebben gekregen, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd.

Voor wie?

  • alle bedrijven die fysiek in Nederland goederen en diensten verkopen
  • bedrijven die in Nederland gevestigd zijn en hun goederen en/of diensten online verkopen en zich daarbij (ook) richten op de Nederlandse markt
  • bedrijven die online verkopen en zich expliciet richten op de Nederlandse markt

Wanneer?

Wanneer de Wet zorgplicht kinderarbeid ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1