Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen
Heeft u als zelfstandig ondernemer financiële ondersteuning nodig? U kunt bij de gemeente Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aanvragen. Let op: in het veld hieronder vult u de gemeente in waar u woont. Krijgt u geen resultaat, neem dan contact op met uw gemeente.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap

Heeft u als zelfstandig ondernemer financiële ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat u een bedrijf start vanuit een uitkering? Dan heeft u misschien recht op financiering vanuit het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Er zijn verschillende vormen van financiering. Zoals een tijdelijke aanvulling op uw inkomen. Of een bedrijfskapitaal. Vaak is dit een lening.

Let op: De Bbz vraagt u aan bij de gemeente waar u woont.

Wanneer komt u in aanmerking voor de Bbz?

U kunt de bijstand voor zelfstandigen aanvragen in de volgende situaties:

Let op: dien uw aanvraag Bbz in voordat u uw onderneming bij KVK laat uitschrijven.

Voor iedere situatie gelden andere voorwaarden

Het ligt aan uw situatie of u recht heeft op de bijstand voor zelfstandigen vanuit de Bbz. En in welke vorm. Voor iedere situatie gelden andere voorwaarden. Zo bepaalt uw eigen vermogen of bijvoorbeeld bedrijfskapitaal een gift is of een lening (waar u rente over betaalt). Bekijk daarom goed wat voor u geldt. Uw gemeente kan u hierbij helpen.

Met de BBZ-checkkunt u zien of u voor Bbz in aanmerking komt. Deze digitale tool is van samenwerkende overheidsorganisaties.

Bbz aanvragen?

U vraagt de bijstand voor zelfstandigen aan bij de Sociale Dienst in de gemeente waar u woont.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven