Zoeken

Busbanen gebruiken met een taxi

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Heeft u een taxi? Dan mag u in sommige gemeenten gebruikmaken van de busbanen. Regel het hier met uw gemeente of provincie.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

Bent u taxichauffeur met een taxivergunning? Dan mag u in sommige gemeenten met uw taxi de bus- of trambanen gebruiken. Op sommige plaatsen heeft u hiervoor een busbaanontheffing van de gemeente of provincie nodig.

Aanvragen busbaanontheffing

U kunt bij uw gemeente of provincie controleren of u een busbaanontheffing nodig heeft. De voorwaarden en de procedure verschillen per gemeente of provincie. Meestal moet u een geldig rijbewijs en een geldige chauffeurskaart (taxipas) laten zien.

De busbaanontheffing is voor een bepaalde tijd geldig. Hoe lang verschilt per gemeente of provincie. Meestal is dit een aantal jaar. Daarna moet u opnieuw een ontheffing aanvragen.

Let op: Wilt u de busbanen in Amsterdam gebruiken? Dan moet u bij het CBR het diploma Medegebruik verharde lijnbusbanen en lijnbusstroken gemeente Amsterdam halen voordat u de busbaanontheffing kunt aanvragen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1