Dit artikel is gerelateerd aan:

Vergunning voor taxivervoer aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Wilt u een taxionderneming starten? Dan heeft u een vergunning voor taxivervoer nodig. U kunt deze vergunning aanvragenExterne link bij Kiwa Register. Hiervoor moet u onder andere een verklaring omtrent het gedrag (VOG) aanvragen. Bovendien moet u ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK.

P-nummer

Bij uw vergunning ontvangt u een PersonenvervoernummerExterne link (P-nummer). Dit P-nummer moet u kenbaar maken op de taxi-informatiekaart en op het ritbewijs. U of uw chauffeur mag dit P-nummer niet aan derden ter beschikking stellen. Een vergunningbewijs is niet meer verplicht.

Prijs en bon

Maakt u vóór de rit een vaste prijsafspraak, bijvoorbeeld via een app? Dan hoeft u geen meter en taxi-informatiekaart meer in uw auto te hebben. Heeft uw klant er geen behoefte aan, dan hoeft u na de rit geen bon te geven.

Continue screening

Als ondernemer in de taxibranche wordt u voortdurend gescreend op strafbare feiten. Is er sprake is van een strafbaar feit (bijvoorbeeld bij fraude of chantage), dan kunt u uw ondernemersvergunning taxivervoer kwijtraken.

Kwaliteitseisen gemeenten

Gemeenten kunnen aanvullende kwaliteitseisenExterne link stellen aan het taxivervoer. Een gemeente kan bijvoorbeeld eisen dat een groep taxichauffeurs de lokale markt bedient. Daarbij horen een duidelijke klachtenprocedure en herkenbare taxi's. Maakt u geen deel uit van deze groep, dan mag u niet in deze gemeente werken. Ook kan een gemeente eisen dat u goed de weg weet. En dat u de mogelijkheden kent van het lokale openbaar vervoer. De gemeente kan ervoor zorgen dat u korte ritten niet mag weigeren.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven