Zoeken

Taxivergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version

Wilt u een taxionderneming starten? Dan moet u een ondernemersvergunning voor taxivervoer (taxivergunning) aanvragen.

Vergunning taxivervoer

U kunt een vergunning voor taxivervoer voor aanvragen bij Kiwa Register. U moet zich eerst inschrijven in het Handelsregister bij KVK. En u heeft een verklaring omtrent het gedrag (VOG) nodig. De vergunning voor taxivervoer is voor onbepaalde tijd.

Iedere 5 jaar moet u een formulier voor een periodieke toets inleveren bij Kiwa Register om te bepalen of u nog steeds aan de eisen voldoet. Als er iets verandert in uw bedrijf moet u die verandering doorgeven aan Kiwa Register. Begint u samen met andere ondernemers een taxibedrijf (vof)? Dan heeft u een verklaring gezamenlijk vervoer nodig bij de aanvraag van uw taxivergunning.

Kopie vergunning aanvragen

Bent u uw vergunning voor taxivervoer kwijt of is deze kapot? U kunt bij Kiwa Register een kopie van uw vergunning voor taxivervoer aanvragen.

Personenvervoernummer (P-nummer)

Bij uw vergunning krijgt u een Personenvervoernummer (P-nummer). Dit P-nummer moet u op de taxi-informatiekaart en op het ritbewijs staan. U mag dit P-nummer niet aan anderen ondernemers geven om te gebruiken.

Chauffeurskaart en diploma

Bent u taxichauffeur? Dan moet u een chauffeursdiploma en een chauffeurskaart hebben.

Vergunning kwijtraken

Als ondernemer in de taxibranche wordt u altijd gecontroleerd op strafbare feiten. Heeft u een strafbaar feit (bijvoorbeeld bij fraude of chantage) gepleegd, dan kunt u uw vergunning voor taxivervoer kwijtraken.

Zie ook

 • Chauffeurskaart en chauffeursdiploma voor taxi's
 • Ondernemerskaart voor taxibedrijven
 • Voertuigeisen voor taxi's
 • Taxi-informatiekaart voor tarieven en klachten
 • Busbanen gebruiken met een taxi
 • Stappenplan taxibedrijf starten
 • Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1