Cultuur Vermogen Lening

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Heeft uw culturele onderneming verlies geleden door de coronapandemie? Zoekt u een lening om door te gaan met uw bedrijf of eenmanszaak in de cultuursector? U kunt dan de Cultuur Vermogen Lening aanvragen.

Wat is de Cultuur Vermogen Lening?

De Cultuur Vermogen Lening is bedoeld voor culturele en creatieve organisaties en eenmanszaken die geraakt zijn door de coronapandemie. Culturele ondernemingen missen nu inkomsten die normaal gesproken worden gebruikt als buffer of om te investeren. De lening gebruikt u om het vermogen van de onderneming weer op te bouwen. Zo kunnen de activiteiten van uw organisatie doorgaan. U mag de lening combineren met andere vormen van financiële ondersteuning.

De Cultuur Vermogen Lening is onderdeel van de financiële regelingen voor de culturele en creatieve sector van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

Wanneer komt u in aanmerking?

Vraagt u de Cultuur Vermogen Lening aan voor uw organisatie? Dan moet u laten zien dat u een exploitatietekort in 2020 heeft door de coronapandemie. Wilt u de lening aanvragen voor uw eenmanszaak? U moet dan laten zien dat u door de coronapandemie inkomstenverlies heeft in 2020. Verder moet u voldoen aan deze voorwaarden:

  • Uw bedrijf of eenmanszaak is gevestigd in Nederland.
  • Voor de coronapandemie had uw onderneming een gezonde bedrijfsvoering.
  • U heeft een ondernemingsplan dat laat zien hoe u de lening kan terugbetalen in de toekomst.
  • U gebruikt de lening niet voor het aflossen van schulden.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de Cultuur Vermogen Lening aanvragen bij Stichting Cultuur+Ondernemen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1