Cultuurlening Plus

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Bent u professioneel kunstenaar of heeft u een organisatie in de creatieve of cultuursector? En wilt u een professionele culturele productie financieren? Dan kunt u de Cultuurlening Plus aanvragen tot € 500.000 per project.

Wat is de Cultuurlening Plus?

De Cultuurlening Plus uit het Fonds Cultuur+Financiering heeft als doel om groei en innovatie in de culturele en creatieve sector te stimuleren. Met de lening kunnen makers en organisaties experimenteren met nieuw werk, nieuwe makers en nieuwe manieren om publiek te benaderen. De financiering is aanvullend op de bestaande financieringsregelingen voor de culturele sector. Het leenbedrag is minimaal € 60.000 en maximaal € 500.000 per project. De looptijd van de lening is maximaal 5 jaar. Het rentepercentage is 1% per jaar; u betaalt de rente per maand achteraf.

Wanneer komt u in aanmerking

Om de Cultuurlening Plus aan te vragen, voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft een realistisch en haalbaar artistiek plan met een begroting. Het plan heeft als doel om ook andere inkomsten aan te trekken, waaronder publieksinkomsten.
  • In uw plan laat u zien hoe u de lening gaat terugbetalen.
  • U mag geen andere schulden herfinancieren.
  • Uw organisatie is in Nederland gevestigd.
  • Het project dat uw wilt financieren, wordt uitgevoerd in Nederland.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de Cultuurlening Plus aanvragen via Stichting Cultuur+Ondernemen. Het Fonds Cultuur+Financiering beoordeelt uw aanvraag. Als onderdeel van uw aanvraag vindt er een persoonlijk adviesgesprek plaats.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1