Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetten en regels

Erkenning als EVC-aanbieder aanvragen

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish version

Heeft u een onderwijsinstelling of een kenniscentrum? En wilt u ervaringscertificaten uitgeven? Dan kunt u een erkende EVC-aanbieder worden. U moet die erkenning aanvragen. EVC staat voor Erkenning van eerder Verworven Competenties.

Ervaringscertificaat

Een Ervaringscertificaat of een Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC) is geen diploma. Het is een bewijs van de kennis en werk- en levenservaring van een werknemer. De werknemer ontvangt een EVC na afloop van de EVC-procedure.

EVC-aanbieder en EVC-traject

Als EVC-aanbieder controleert u de kennis, levens- en werkervaring van de werknemer. U beschrijft die kennis en ervaring in een ervaringscertificaat. Dat heet een EVC-procedure of EVC-traject. Een werkgever kan een EVC-procedure aanvragen voor een werknemer. Een werknemer kan dat ook zelf doen.

Erkennning aanvragen

Wilt u een erkende EVC-aanbieder worden? En wilt u in het register van erkende EVC-aanbieders staan? Dan kunt u erkenning aanvragen bij het Nationaal Kenniscentrum EVC. U moet dan werken volgens de EVC-Kwaliteitscode 3.0.

Zie ook

Naar boven