Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Hackathon over de toekomst van mobiliteit

Bent u geïnteresseerd in innovatieve en vooruitstrevende oplossingen op het gebied van smart mobility en duurzame logistiek? Kom dan van 19 tot en met 21 februari 2019 naar de hackathon 'The future of mobility - Get connected!' in Riga, Letland.

In 2018 organiseerde de Nederlandse ambassade het staatsbezoek van Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander aan Letland. Als vervolg op het staatsbezoek organiseert de ambassade in februari de hackathon. Het doel is om de economische relatie tussen Nederland en Letland te bevorderen. Het evenement biedt kansen voor innovatie, maar kan ook start-ups uit de sectoren transport, logistiek en mobiliteit aantrekken.

Thema's voor de hackathon

100 deelnemers (in teams van minimaal 3 en maximaal 5 personen) werken 48 uur lang aan duurzame en innovatieve oplossingen. De deelnemers komen uit het bedrijfsleven, de academische wereld en de publieke sector. Ze werken aan de hand van Nederlandse en Letse 'hackathon challenges' en maken gebruik van databases uit beide landen. De thema's van de hackathon zijn:

  • Alternative mobility
  • Navigation and innovative use of traffic data
  • Smart urban logistics
  • Mobility as a service

Prijsuitreiking

Gelijktijdig met de hackathon vindt het regionale start-up-evenement TechChillExterne link plaats. De winnaars van de hackathon nemen de prijzen in ontvangst op het TechChill-podium.

Sponsoring

De ambassade zoekt bedrijven die geïnteresseerd zijn in sponsoring en deelname. Sponsoren van dit evenement biedt uw bedrijf de kans om met experts uit beide landen te werken aan innovatieve en vooruitstrevende oplossingen op het gebied van smart mobility en duurzame logistiek. Als sponsor kunt u uw eigen 'challenge' aandragen voor de hackathon, gerelateerd aan de hoofdthema's.

Deelname en kosten

Meld u aan via de website van Garage48Externe link. Deelname is gratis via een 100% kortingscode. Voor de kortingscode kunt u contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Letland (zie hieronder). Zonder kortingscode kost de deelname € 10.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Indra Freiberga, senior economic officerE: indra.freiberga@minbuza.nlExterne linkT: 00371 29 43 42 42

Organisatie

De Nederlandse ambassade in Riga organiseert de hackathon samen met de partners Garage48 en het Letse telecommunicatiebedrijf Latvian Mobile Telephone (LMT).

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Latvian Mobile Telephone
Ropazu iela 6
LV-1039 Riga

Datum

Di 19 feb 2019 - 21 feb 2019

Tijd

17:30 uur

Kosten

  • Deelname is gratis