Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Handelsmissie naar Centraal-Amerika

Bent u toeleverancier in de levensmiddelensector, voedselverwerking, of verpakking en inkoop van agrofood producten? En wilt u zakendoen in Panama en/of Costa Rica? Ga dan van 16 tot en met 20 september mee met de handelsmissie naar Centraal-Amerika.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Bij uitwisseling van kennis en technologie in de agrofoodsector, vooral op het terrein van innovatie, toegevoegde waarden en verpakking, zijn er nog veel mogelijkheden voor Nederlandse exporteurs. Het gaat hierbij om handel, toelevering van technologie, uitgangsmateriaal, en kennis en diensten. In Centraal-Amerika is er een groot aanbod van interessante toeleveranciers en door klimatologische omstandigheden en lage lonen is er een gunstig investeringsklimaat.

Costa Rica

Naast kansen in de traditionele sectoren zoals koffie en bananen, zijn er ook mogelijkheden in de infrastructuur, dienstensector en industrie. Het land is de grootste exporteur van ananas, maar ook een van de grootste producenten van hightech producten zoals microprocessoren en medische hulpmiddelen. Dankzij vrijhandelsakkoorden heeft Costa Rica niet alleen heffingsvrije toegang tot de Noord-Amerikaanse markt, maar ook tot de Chinese markt en die van de Europese Unie.

Exportpartner van Nederland

De economie is zeer divers en uitgegroeid tot een van de toplocaties ter wereld voor backoffice/dienstverlening en productie van enkele complexe en geavanceerde technische en medische producten. Nederland is 2e exportpartner van Costa Rica en importeert € 700 miljoen aan goederen. Over de afgelopen 2 jaar is dit toegenomen met 35%.

Panama

Zowel de luchtvaart als de maritieme sector, waaronder de internationale luchthaven Tocumen en het Panamakanaal, zorgen ervoor dat Panama de logistieke hub van de Amerika's is. Er zijn vergaande plannen om een food hub (oftewel een vrijhandelszonde voor verse producten) te ontwikkelen aan het Panamakanaal.

Exportpartner van Nederland

Op dit moment is Nederland 1e exportpartner van Panama. In 2017 importeerden wij bijna € 300 miljoen aan goederen uit dit land. Panama produceert o.a. tropische vruchten, vis en schaaldieren, vlees en koffie van hoge kwaliteit. Door onder andere klimaatverandering en gebrekkige agrologistiek neemt de opbrengst van de lokale productie elk jaar af. Deze uitdagingen bieden ook weer kansen voor Nederland als front-runners in agro(logistieke) technologie.

Buyers Trade Mission 2019

Onderdeel van het programma is de Buyers Trade MissionExterne link (BTM) in San José. Hier komen kwaliteit, innovatie en een grote verscheidenheid aan producten samen om de exporteerbare goederen van Costa Rica uit de voedsel-, landbouw- en gespecialiseerde industriesectoren te vertegenwoordigen. Deze beurs biedt de gelegenheid elkaar te ontmoeten en direct contact te leggen met potentiële leveranciers via 5.000 business meetings met 500 exportbedrijven.

Matchmaking

Het Costa Ricaanse agentschap voor buitenlandse handel (PROCOMER) kan samen met de Nederlandse Bilaterale Kamer van Koophandel, Holland House en de ambassade, bijeenkomsten regelen met bedrijven op basis van de interesses die u opgeeft via een customer profile. Voorafgaand aan het evenement biedt PROCOMER u een op maat gesneden programma aan, met daarbij een profiel van de bedrijven en leidinggevenden die de meest geschikte match zijn voor uw bedrijf.

In Panama wordt een op maat gemaakt programma voor u opgezet op basis van een intakegesprek.

Deelname en kosten

Meld u aan via sjo-ea@minbuza.nlExterne link of pan-ea@minbuza.nlExterne link vóór 16 augustus. Deelname kost € 500 excl. btw. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de missie en het programma?

Neem dan voor Panama contact op met:Carlijne Blom, Nederlandse ambassade in Panama-StadE: carlijne.blom@minbuza.nlExterne link

Neem voor Costa Rica contact op met:Hans Buhrs, Nederlandse ambassade in San JoséE: hans.buhrs@minbuza.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Meerdaags event

Kosten

  • Aanmelden vóór 16 augustus
  • Meld u aan via e-mail
  • Deelname kost € 500 excl. btw
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening