Zoeken

Innovatiemissie duurzame- en militaire luchtvaart Brazilië

Voor wie?

Bent u ondernemer, technologieprovider of onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling actief op 1 van de 3 genoemde speerpunten? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u.

De missie richt zich met name op kennisinstellingen en op R&D managers, business development managers, CTO’s en CEO’s van geïnteresseerde bedrijven (mkb en grootbedrijf). De missie is kleinschalig, met maximaal 20 deelnemers.

Doelstellingen

  • Inzicht krijgen in de ontwikkelingen, uitdagingen en kansen in de verduurzaming van de luchtvaartindustrie in Brazilië;
  • De Nederlandse kennis en kunde in de luchtvaartverduurzaming tonen, met name vanuit de projecten in het lopende Nationaal Groeifondsprogramma 'Luchtvaart in transitie';
  • Inzicht krijgen in de ontwikkelingen en kansen in urban air mobility.

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die passen binnen de opzet en inhoudelijke focus van deze innovatiemissie. Wij kijken dan ook of uw technologie binnen de scope en het doel van de missie past.

Verbinding Nederlandse en Braziliaanse partijen

Het luchtvaartcluster in Brazilië is gebouwd rondom Embraer, de 3e grootste vliegbouwer ter wereld. Op het gebied van duurzame luchtvaart zet Embraer in op zowel batterij-elektrisch vliegen, hybride vliegen en vliegen op waterstof.

Het Nederlandse luchtvaartecosysteem en aanverwante partijen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze nieuwe generatie vliegtuigen. De innovaties dragen bovendien bij aan het verdienvermogen van Nederland. De verbinding tussen Nederlandse en Braziliaanse partijen is daarbij van groot belang. Embraer-X, de innovatieafdeling, heeft onder meer een kantoor op de TU Delft.

Het ministerie van Defensie heeft onlangs aangekondigd dat het transportvliegtuigen van Embraer wil verwerven. Dankzij deelname aan deze innovatiemissie kunnen Nederlandse partijen betrokken raken bij de verdere ontwikkeling en inrichting van deze vliegtuigen.

Conceptprogramma

Op zondag 16 april komen we aan in São Paulo en vertrekken we 's avonds direct naar São José dos Campos, waar het hoofdkantoor van Embraer staat. We bezoeken in ieder geval São Paulo, het economische- en innovatiehart van Brazilië, Campinas en/of São Carlos, het ingenieurshart van Brazilië. Op vrijdag 21 april vliegen we ’s avonds terug naar Schiphol.

Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. We proberen de specifieke wensen van onze deelnemers zoveel mogelijk mee te nemen bij het bepalen van het definitieve programma. Voorbeelden van programma-activiteiten zijn:

  • Bezoeken aan o.a. Embraer, Technology Park São José dos Campos, Technical Aeronautics Institute (ITA), universiteiten zoals University of São Paulo, en São Paulo Science Foundation
  • Netwerkdiner en receptie
  • Matchmaking
  • Workshop innovatieve ontwikkelingen duurzame luchtvaart (lichtgewicht materialen, digitalisering & kunstmatige intelligentie, slimme sensoren, slim onderhoud, elektrificatie, aandrijf, tankinfrastructuur, duurzame brandstoffen)
  • Workshop urban air mobility (met Embraer-X)

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. Op 10 februari moment besluiten wij op basis van de hoeveelheid en kwaliteit van aanmeldingen of de missie doorgaat.

Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekent niet dat u automatisch bent toegelaten tot de missie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

COVID-19 clausule

Momenteel zijn er inreismaatregelen wegens corona. Een vaccinatiebewijs is noodzakelijk. Mocht de situatie de komende 2 maanden substantieel veranderen, dan behoudt de organisatie zich het recht voor de missie alsnog te annuleren.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze innovatiemissie? Neemt u dan contact met ons op:

Parallel: missie luchthavenontwikkeling

In dezelfde week, parallel aan deze missie, is er ook een missie in Brazilië met de focus op luchthavenontwikkeling. Deze missie is georganiseerd in het kader van het meerjarige programma Partners for International Business (PIB) ‘Sustainable and Innovative Airport Development in Brazil’. Voor meer informatie over dat bezoek kunt u contact opnemen met:

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1