Innovatiemissie duurzame luchtvaart Toulouse

Het verkennen van samenwerking op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van het vliegtuig van de toekomst staat tijdens deze innovatiemissie centraal.

Voor wie?

Bent u als ondernemer, technologieprovider of onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling die actief is op het gebied van duurzame luchtvaart? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u.

De missie richt zich met name op R&D managers, business development managers, CTO’s en CEO’s van geïnteresseerde bedrijven (mkb en grote bedrijven) en kennisinstellingen.

Waarom Toulouse?

Toulouse is het centrum van de lucht- en ruimtevaart in Frankrijk. Het is de stad van onder meer de AIRBUS Group, ATR, Thales, Safran, Dassault en kennisinstellingen als ISAE-Supaero en ONERA. Deze partijen vormen samen met een groot aantal mkb bedrijven en start-ups een innovatief ecosysteem.

Doelen

De Nederlandse industrie en kennisinstellingen moeten zich blijven verzekeren van een plaats in de duurzame toekomst van de luchtvaart. De innovatiemissie duurzame luchtvaart naar Toulouse draagt bij aan de ontwikkeling en verbreding van de Nederlandse R&D en handelskansen.

De technologieën die bedrijven nu ontwikkelen (zoals Airbus in haar ZEROe programma) luiden het begin in van duurzame luchtvaart en daarmee de kansen voor een positie in de Franse toeleveringsketens. Denk aan: (tank)infrastructuur, innovatieve aandrijfconcepten, lichtgewicht materialen, slimme sensoren en duurzame brandstoffen.

Tijdens het bezoek aan Toulouse zijn de doelen:

  • inzicht te krijgen in de ontwikkelingen en uitdagingen rondom duurzame luchtvaart;
  • de samenwerking met het innovatie ecosysteem in Zuidwest-Frankrijk te versterken;
  • de zichtbaarheid van de Nederlandse kennispositie en -ontwikkeling in Frankrijk te vergroten; en
  • het verkennen en ontwikkelen van concrete projecten en onderzoekssamenwerking door Nederlandse kennis en technologie te koppelen aan Franse sectorgenoten.

Achtergrond

De Franse regering wil met zijn economisch herstel- en investeringsplan ‘France Relance’ en strategisch industrieplan ‘France 2030’ publiek-private partnerschappen ondersteunen in baanbrekende innovaties waarbij de hele waardeketen betrokken is: Original Equipment Manufacturers (OEM's), mkb’ers, en kennisinstellingen. Door innovatie te stimuleren, wil de Franse regering de overgang naar een duurzame, meer digitale en meer concurrerende industrie versnellen. De lucht- en ruimtevaartsector is een van de belangrijkste sectoren in deze plannen. Deze Franse ambities sluiten goed aan bij de ambities van de Nederlandse Luchtvaartnota en de Duurzame Luchtvaart Tafel in Nederland.

Conceptprogramma

Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. We proberen de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee te nemen bij het bepalen van het definitieve programma.

Conceptprogramma/activiteiten:

  • Bezoeken aan Airbus, innovatiecluster Aerospace Valley, ISAE-Supaero en het onlangs opgerichte Institute for Sustainable Aviation, R&D labs zoals ONERA aerospace lab en/of IRT Saint Exupéry, en overige bedrijven in het lucht- en ruimtevaart district van Toulouse.
  • Workshop innovatieve ontwikkelingen in de duurzame luchtvaart. Denk aan lichtgewicht materialen, digitalisering & artificial intelligence, slimme sensoren, slim onderhoud, elektrificatie, aandrijf, tankinfrastructuur en duurzame brandstoffen.
  • Netwerkdiner of -receptie

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 exclusief btw per persoon.

Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectieve programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners als dit is vermeld in het programma.

Deelname is exclusief: reis- en verblijfskosten, alle individuele kosten en mogelijke kosten voor de matchmaking.

Deelname

Aanmelden voor deze missie is niet meer mogelijk.

De missie is kleinschalig met maximaal 20 deelnemers (exclusief organisatie). Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw technologie binnen de inhoudelijke focus en het doel van deze missie past. Uw aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekent daarom niet dat u automatisch bent toegelaten. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze innovatiemissie? Neemt u dan contact op met Roy Paulissen (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) of Liselotte Zoetmulder (Netherlands Aerospace Group). U kunt ook mailen naar afdeling innovatiemissies.

COVID-19 clausule

Momenteel geldt er binnen de EU geen reisadvies op het gebied van Covid. Mocht de situatie de komende 2 maanden substantieel veranderen, dan behoudt de organisatie zich het recht voor de missie alsnog te annuleren.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1