Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Kansenseminar Argentijnse varkensproductieketen

Heeft u een bedrijf in de varkenssector en bent u benieuwd naar uw kansen in Argentinië? Kom op 16 september meer te weten over uw mogelijkheden, tijdens het kansenseminar over de Argentijnse varkensproductieketen.

In Argentinië is concrete interesse in en behoefte aan kennis en technologie op het gebied van onder andere:

  • genetisch materiaal
  • veevoeder
  • stalinrichting
  • voersystemen
  • management systemen
  • agro-logistiek
  • slacht- en verwerkingstechnologieën
Daarnaast is er groeiende aandacht voor kringlooplandbouw en milieu- en dierenwelzijn. Argentinië wil de varkenssector zo duurzaam mogelijk laten groeien en ziet de voordelen van samenwerking met Nederland. Nederlandse bedrijven hebben veel kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid.

Presentatie sectorrapport

Tijdens het kansenseminar presenteert Pepijn Verhey van Agrivalue SA de uitkomsten van een sectorrapport. Hij geeft een toelichting op de ontwikkelingen in de Argentijnse varkensketen, de concrete kansen en mogelijkheden in het land en waar de behoeften liggen.Daarnaast kunt u in gesprek gaan over mogelijke samenwerking en deelname aan activiteiten. Zoals de beurs Avicola & PorcinoExterne link of een (in- en uitgaande) missie, demonstratieprojecten en samenwerkingsverbanden van bedrijven met kennis- en overheidsinstellingen.

Achtergrond groeiwensen

Argentinië beschikt over de voornaamste voorwaarden voor een succesvolle varkensproductieketen. Denk daarbij aan beschikbaarheid van water en granen, ideale klimatologische omstandigheden, ruimte en belangstelling voor technologische toepassing en innovatie.

In de afgelopen jaren is de Argentijnse sector gemoderniseerd, waardoor zowel de lokale productie als consumptie van varkensvlees aanzienlijk gegroeid is. Sinds kort werken de voornaamste producenten samen, om ook een rol te kunnen spelen op de internationale markt voor varkensvlees. In april 2019 heeft Argentinië de Chinese markt voor varkensvlees geopend, waardoor de sector nog verder kan ontwikkelen.

Deelname en kosten

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met:

Nico Smid, programma manager RVO.nlE nico.smid@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

Gratis deelname