Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Kansenseminar Ontwikkelingen en kansen in de Armeense zuivelsector

Bent u actief in de zuivelsector en benieuwd naar uw kansen in Armenië? Kom dan naar het kansenseminar Ontwikkelingen en kansen in de Armeense zuivelsector, op 26 september in Heerenveen.

De Nederlandse overheid heeft een studie laten uitvoeren naar de ontwikkelingen in de Armeense zuivelketen en de kansen die dit oplevert voor Nederlandse bedrijven. De studie is onlangs afgerond en de uitkomst ervan wordt tijdens het seminar gepresenteerd met interessante Armeense en Nederlandse gastsprekers.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Het zuivelseminar is bedoeld voor Nederlandse leveranciers van fokmateriaal en technologie, en voor bedrijven die kennis overdragen of praktijkgerichte trainingen verzorgen.

Dit kansenseminar biedt u de gelegenheid om inzicht te krijgen in de zuivelsector in Armenië en om contacten te leggen met interessante Armeense partners. Het seminar is tevens een opmaat voor een geplande Armeense bedrijvenmissie met vertegenwoordigers van de grotere melkveehouders en zuivelverwerkers die later dit jaar naar Nederland komen.

Gastsprekers

De opening van het zuivelseminar gebeurt door de Armeense Ambassadeur, H.E. Tigran Balayan en de landbouwraad, Meeuwes Brouwer. De Armeense viceminister van Economie en Landbouw en de voorzitter van het Center for Agribusiness & Rural Development (CARD) vertellen u de belangrijkste conclusies en resultaten van de zuivelstudie. Ook delen zij hun kennis en ervaringen met u. CARD heeft een breed netwerk van contacten en faciliteiten en staat het open voor samenwerking met Nederlandse bedrijven.

Na de pauze krijgt u van een spreker van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een overzicht van de beschikbare programma's die u kunnen helpen bij het zakendoen in Armenië. Ook zal een vertegenwoordiger van het Nederlandse PUM-programma aanwezig zijn. Deze senior-experts zijn met hun activiteiten heel actief in de Armeense zuivelsector. Tijdens een panelsessie met Nederlandse en Armeense partijen is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.

Als afsluiting van het seminar is er ruime gelegenheid om te netwerken.

Programma

TijdOnderdeel
13:00-13:30Arrival, welcome, registration & coffee
13:30-13:45Opening by Armenian Ambassador Mr. Tigran Balayan of the Republic of Armenia and Netherlands Agricultural Counselor Mr. Meeuwes Brouwer
13:45-14:15Presentation about the main policy developments, government support and ways Armenia tries to attract foreign investors by Deputy Minister, Mr. Tigran Gabrielyan, of Economy of the Republic of Armenia
14:15-14:45Presentation of the outcome and main results of a market research on dairy in Armenia by Technical Director Mr. Martin de Jong of Bles-Dairies
14:45-15:15Presentation about the main developments, challenges and opportunities in the Armenian dairy sector by President Mr. Gagik Sardaryan of the Center for Agribusiness & Rural Development (CARD)
15:15-15:45Coffee Break
15:45-16:00Presentation by RVO.nl about an overview of instruments and programs for Dutch agribusiness doing business in Armenia by RVO.nl
16:00-16:30Panel session for questions & answers
16:30-18:00Network Reception

Deelname en kosten

Meld u aanExterne link vóór 23 september. Deelname is gratis. Voertaal van de kansenseminar is Engels.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Linda Plat, Bles DairiesE: l.plat@bles-dairies.nlExterne linkT: +31 58 212 05 41

Meeuwes Brouwer, Landbouwraad in MoskouE: mos-lnv@minbuza.nlExterne linkT: +7 495 797 2917

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Meld u aan vóór 23 september
  • Voertaal is Engels