Kennis en Technologie Innovatiemissie India - Climate Smart Agriculture

Bent u actief op het snijvlak tussen land- en tuinbouw, water & sleuteltechnologieën? Heeft u interesse om samen met Indiase partners aan innovatie (R&D) te werken? Ga dan mee met de kennis en technologie innovatiemissie van 14 tot 18 september 2020.

Centraal bij deze agri-food innovatiemissie staat een meerjarige, gelijkwaardige samenwerking op onderzoek en ontwikkeling voor zowel onderzoekers als bedrijven.

Doelen

Specifieke doelen van deze missie zijn:

  • Inzicht krijgen in de ontwikkelingen en uitdagingen rondom klimaatslimme landbouw – zowel open als bedekte teelt – in India. Met hierbij een focus op duurzaam bodem- en waterbeheer en de rol die sleuteltechnologieën zoals ICT en veredeling daarbij kunnen spelen.
  • Verkennen van trends en kansen voor samenwerking op onderzoek en ontwikkeling tussen kennisinstellingen en bedrijven om (gezamenlijk) nieuwe kennis en technologie te ontwikkelen en Nederlandse technologie aan te passen aan de Indiase context.
  • Koppelen van Nederlandse innovatieve kennis en technologie aan Indiase counterparts.

Beschikbare financiële instrumenten

Gezien de strategische focus op samenwerking met IndiaExterne link zijn er voor zowel onderzoekers als bedrijven mogelijkheden om projectvoorstellen in te dienen bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) (voor onderzoekers) en het GlobalstarsExterne link programma. NWO zal de komende jaren meerdere calls op India openen binnen het agrifood domein. De Globalstars call opent begin 2020 en staat open voor Agrifood, Water en Life Science projecten. Daarnaast zijn er binnen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en NWO verschillende andere instrumentenExterne link beschikbaar.

Voor wie?

Bent u ondernemer, technologieprovider of als onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling? En bent u actief op een van onderstaande thema’s met focus op de primaire sector? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u.

  • Sensorontwikkeling rond bodem- en waterbeheer
  • Technologische oplossingen voor weerbare productiesystemen op bodem of substraat
  • ICT-oplossingen: Data collectie / Data Analyse / Digital farming
  • Smart Irrigation
  • Veredeling

Conceptprogramma

Het programma is nog in ontwikkeling. Raadpleeg het conceptprogrammaExterne link.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 per persoon. Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners als dit is vermeld in het programma.Deelname is exclusief: reis- en verblijfskosten, alle individuele kosten en mogelijke kosten voor de matchmaking.

Aanmelden

Aanmelden voor deze missie is niet meer mogelijk.

Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw technologie binnen de scope en het doel van de missie past.

Meer weten?

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neemt u dan contact op met:

Bert van der Heide (voor inhoudelijke vragen)Advisor International Innovation Agri-FoodE-mail: bert.vanderheide@rvo.nlExterne link

Chantal Mas (voor organisatorische vragen)E-mail: chantal.mas@rvo.nlExterne link

Of stuur een mail naar innovatiemissies@rvo.nlExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

New Delhi, Hyderabad en Bangalore

Datum

Ma 14 sep 2020 - 18 sep 2020

Kosten

Deelname kost € 250 per persoon, ex btw.

U kunt zich niet meer aanmelden