Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Praktijkdag Nationale Bijenstrategie 2019

Wat zijn bijen ons waard? Hoe dragen ze bij aan onze business? En hoe draagt onze business bij aan hun vestigingsklimaat? Benieuwd? Kom dan antwoorden oogsten op vragen over het thema Bijen in Business.

Een aantal partners organiseren de praktijkdag Nationale Bijenstrategie voor degenen die zijn uitgenodigd. Op deze dag kunt u kennis maken met de Nationale Bijenstrategie in de praktijk. Tijdens deze bijeenkomst, met een Tilburgs tintje, krijgt u in de ochtend inzicht in praktijkvoorbeelden van Bijen in Business. In het middagprogramma kunt u sessies volgen over onder andere thema’s als het beschermen van gewassen en bestuivers, de inzet van big data en het inzetten van inkoop en pacht voor biodiversiteit.

Programma

TijdOnderdeel
9:00-09:30Inloop
9:30-09:45Welkomstwoord
9:45-12:30Excursies (pdf)Externe link
12:30-13:30Lunch
13:30-13:45Brabant vertelt
13:45-13:55Welkom door wethouder Tilburg, Mario Jacobs
13:55-14:00Boodschap van minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
14:00-14:10Presentatie serious game Happy Bee Happy Me, winnaar van de datahackathon Big Data for Bees
14:10-14:30Voortgang Nationale Bijenstrategie
14:30-15:10Bestuiven workshops (pdf)Externe link - ronde 1
15:10-15:25Pauze
15:25-16:15Bestuiven workshops (pdf)Externe link - ronde 2
16:15-16:30Bijsluiters
16:30Officiële einde en borrel

'Een topeconomie kan niet zonder een top ecologie'. We weten inmiddels allemaal dat bijen van levensbelang zijn voor het bestuiven van onze gewassen. Het hebben van voldoende en geschikte leefomgeving voor de bij is daarom essentieel.

De leefomgeving van de bijen heeft ook een meerwaarde voor onze eigen welzijn en vestigingsklimaat. Zo nodigt het uit tot bewegen, bevordert het sociale contacten en ontstresst het. Het houdt de mens gezonder, wat weer tot minder ziektekosten en -verzuim leidt. Ook zorgt de aanwezigheid van biodivers groen voor stijgende WOZ-waarden en beter geïsoleerde panden (bijvoorbeeld bij groene daken). De mens en de bij hebben baat bij een goede leefomgeving voor de bij. Allemaal zaken die nodig zijn om een topeconomie draaiende te houden!

Wilt u het programma meenemen naar de praktijkdag? Download dan het Programma praktijkdag Nationale Bijenstrategie 2019 (pdf)Externe link en print dit uit.

Meld u aan

Ontvangt u een uitnodiging via e-mail? Dan kunt u zich aanmelden via de link naar het aanmeldformulier in uw uitnodigingsmail of op deze pagina. Via het aanmeldformulier kunt u ook aangeven welke excursie en workshops u wilt doen.

Meer weten?

U leest meer over de Nationale Bijenstrategie op de website van de RijksoverheidExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

Deelname is gratis, maar alleen op uitnodiging. Wordt u uitgenodigd? Dan krijgt u bericht via e-mail.