Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Sociaal ondernemerschapsonderwijs: Learning Lab Expertmeeting O2LAB

Het onderwijsproject Learning Lab draaide de afgelopen 5 jaar in verschillende wijken in Utrecht. Bent u benieuwd naar de ervaringen en leeropbrengsten van dit project? Meld u dan aan voor deze expertmeeting.

Social Enterprise Lab (se.lab), Universiteit Utrecht en welzijnsorganisatie Dock organiseerden in dit project sociaal ondernemerschapsonderwijs door intensieve samenwerking met lokale partners. Geert Smolders en Sam van Zandvoord van se.lab gaan dieper in op de leeropbrengsten van het Learning Lab.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe brengen samenwerkingspartners samen één onderwijsvisie in de praktijk?
  • Welke kansen creëert een dergelijke lab-constructie en welke mogelijke knelpunten komen hierbij kijken?
  • Op welke manier is sociaal ondernemerschap een kans voor het onderwijs om niet alleen unieke leerervaringen te creëren, maar ook impact te realiseren in kwetsbare wijken (onder andere community engagement)?

Voor wie?

De expertmeeting is voor onderzoekers op het gebied van ondernemerschap, ondernemende vaardigheden en ondernemerschapsonderwijs. Doel van de expertmeeting is om onderzoekers gezamenlijk te laten nadenken over lopend en toekomstig onderzoek. Wat hebben we al voldoende in beeld, wie houdt zich met dit onderwerp bezig en wat zouden we nog meer willen onderzoeken?

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze expertmeeting? Stuur dan een e-mail naar Monique Aerts van O2LAB: m.c.m.aerts@minezk.nlExterne link.

Programma O2LAB

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt ondernemerschap in het onderwijs. Het O2LAB-programmaExterne link werkt samen met ondernemers, docenten en leerlingen aan meer en beter ondernemerschap in het onderwijs. O2 staat voor Ondernemerschap en Onderwijs. Ondernemende mensen nemen sneller zelf de regie in hun werk en loopbaan. Zij zien kansen, pakken nieuwe ideeën op en weten zo waarde voor zichzelf en anderen te creëren. De samenleving vraagt in toenemende mate om deze mindset en vaardigheden. Het streven is dat onderwijs en bedrijfsleven daarin meer gaan samenwerken.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

Deelname is gratis.Vanwege de COVID-19 maatregelen is het aantal deelnemers beperkt.